veel eksootilist

Milline enneolematu populaarsus seda blogi eelmise postitusega tabas. Reedel vaadati seda üle 250 korra (muidu on päevas nii nelikümmend kuni seitsekümmend klikki, olenevalt kas ma kirjutan või ei). Nii et loodan käesoleva postitusega endale veel feimi rebida.
Täna käisime teises kohas. Ma arvasin, et see värk on lõputult põnev, aga täna enam ei olnudki. Suht väsisin ära ja – no ma ei oska otsustada.
Eelmisel korral olid meie lemmikuteks see, mis ülalt roosakas ja alt sinakas ja see, mis ülalt tumesinine ja kuldsega. Minule isiklikult sümpatiseeris tumesinine kuldsega kõige enam.
Sellel korral ei sobinud kimonod eriti üldse, ainult üks roosa, mis osutus uueks favoriidiks eelmise postituse tumesinise kõrval.
Muide, fotodel sobivad päris mitu kimonot palju paremini kui tegelikkuses – helesinine ja oranž näiteks ei sobinud mulle tegelikult üldse. Ja must polnud ka suurem asi, kuigi fotol suht suurepärane.
Aga vot fotod on seljatagant võetud, eksole, ja muidugi iseenesest on iga kimono suurepärane. Iseasi lihtsalt, kas ta minu näoga kokku käib.
Eelmises poes pandi ainult valge pluus selga, aga tänases pandi ka üks aluskimono-imitatsioon, obi (vöö) imitatsioon ja siis veel kolm vidinat vöö vahele. Üks on peegel, üks on selline kotike, mille sees vanasti olevat nuga olnud ja siis vahel kolmas vidin on lehvik. Ja õigel päeval on seljas 4 kihti riideid, nagu tekki kannaks õlgadel, selline tunne.
Valgetest mu lemmik ülemine. Kõige alumisel on punased triibud ka, aga ta ikka pole väga sümpaatne.

See roosa on nüüd üldfavoriit. Panin mitu pilti üles, et te oskaks vihjata, et kas ka teie meelest. Mulle meeldis see eelmine pood rohkem ja eelmise poe valik meeldis ka palju rohkem, nii et kuidagi nii kahju, kui lõpuks selle roosa valime. Aga see vist sobib kõige rohkem siiski…?

Järgmised kimonod on iseenesest ägedad küll, aga ei sobinud minule eriti hästi.
Vaadake, üks pruut on veel taustal. Vaeseke, nii kehvasid kleite valis. Aga seal polegi nagu ilusaid, kõik on sellised vaese-mehe-printsessi omad. (Sellele fotole jäi küll üks tema paremaid valikuid.)

Kõik eelnevad kimonod on sellised suured ja rasked. All on mitu kihti riideid ja siis kõige peal selline ürp. Nii et kui pidu tuleb ja valge värvilise vastu vahetatakse, peab vahetama ainult seda kõige ülemist.
Aga mõned kimonod on sellised kergemad. Nende puhul tuleb siis kõik seljast võtta ja uus asemele panna ja see võtab aega. Kui see pikk saba välja arvata, siis sellise õhustikuga kimonot võib tulevikus ka kanda. Aga sellist, nagu kõik need ülemised pildid, saab tõesti ainult ühe korra elus kanda. (Kui sa oled jaapanlane või abiellud jaapanlasega, hihi.) Nii et otsustasime ikka ülemiste kasuks, aga proovisime paari teistsugust ka. (Obi on seotud täitsa suvaliselt lõdvalt ja kõik on ainult proovikas, nii et üldmulje pole hea. Aga kangas on endiselt põhivaatamisväärsus.)

Sellel viimasel pildil puuduvad isegi vöö ja värk. Lihtsalt kanga-ilu. Aga jah. Populaarsed postitused sellega ka lõppevad.

7 thoughts on “veel eksootilist

 1. Maarjake! võta ikka see alt sinisega variant eelmisest kohast! Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!pliiiiis!pliiiiiiiiis! 🙂

  Like

 2. Esimesest poest on parim tumesinine kuldsega, aga peab tunnistama, et teise poe roosa on tõesti kõige kaunim.

  Like

 3. Aga Siiri – vaata, kui suurepärane on see roosa. Kui kaunid on need kured ja see jõgi ja kõik seal käistel. Ja millised kaunid värvitoonid. Ja kui maitsekalt kuldne ja maitsekalt roosa. Ma ikka vaatasin neid pilte ja mõtlesin, et see on ikka liiga suurepärane kimono, et midagi muud valida.

  Like

 4. Ei, mina tahan seda musta! See tähendab, tahan, et sina kannaksid seda musta! Ma usun, et see sobib sulle küll, ja see on väga ilus minu meelest!Pliis-pliis-pliis!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s