surm24

Amy Winehouse tegi ikka tõsiselt head muusikat. Ma kuulasin tema “Back to Black‘i” kordi ja kümneid ja kokku kindlasti sadu. See oli siis, kui ma ei osanud veel elukahekümneneljast tema narkouudiseid klikkida.
Aga hiljem olen kuulanud palju “Me and Mr. Jones‘i”.
Kui üks hetk saad tundma, kui hirmus on surma reaalsus, on iga surm valus. Kujutad liigagi elavalt ette, mida tunnevad norra lapsevanemad. Ja lõpuks mõtled, et keegi, isegi mitte sa ise, pole varakult ja asjatult suremise vastu vaktsineeritud.
Sellega lõpetagem surm24 rubriigi ja jätkakem elu24ga. Läksin magama õnnelikuna, ärkasin üles õnnelikuna, nagu viimasel ajal kombeks. Varsti lähen kooli, siis tulen tagasi. Olen ilmale tänulik, et ta temperatuuri koomale on tõmmanud. Mõistus ja keha – eelkõige keha – hakkasid üles ütlema.
Sirvisin postimeest ja teisi lehekülgi. Seal kirjutas, et 20. augustil tuleb lauluväljakul suurpidu. Ma nii tahaks sellest osa saada.
Esiteks, Sinead O’Connor, eksole. (Muide, kas te teadsite, et “Nothing Compares to You” on tegelt Prince’i lugu. Ma ei teadnud enne, kui Maria mind valgustas.)
Aga Jaapani telekast tuleb neljapäeva õhtuti suurepärane saatesari “Amazing Voice”. Esimene kord sattusin peale väga tuttavale häälele, aga nägu ja laul ei olnud tuttavad. Mõtlesin natuke ja siis tuli pähe, see on see uskumatu häälega naine Dulce Pontes. Ja teine kord oli saade saami joikust. Ja seal oli tädi, kelle nime ja häält ma esimest korda kuulsin, aga kes, tuleb välja, ka Eesti pidustusest osa võtab – Mari Boine.
Eestis toimub nii palju asju, millest tahtnuks osa saada. Nii kahju. Aga ehk toimub tulevikus veel asju.

2 thoughts on “surm24

  1. tore suhtumine Sul seoses eluga! :)ja see on fantastiliselt vahva, et sa oled õnnelik, ja et see kombeks on.ma ei lähe Sineadi vaatama, sest nägin kunagi temast fotot, mis hiljuti tehtud ja ta oli paksuks läinud :Dnoh, ma kardan, et ta on alla käinud, ja see ei tõmba kohe üldse mind lauluväljakule.lauluväljakul peetavad peod kuidagi ei ole mulle üldse olulised – imelik. ma kunagi ei käi nendel. ENAMASTIaga jah – Prince on kirjutanud muideks ka Madonna kuulsaks teinud “Like a Little Prayeri” ja Chaka Khani “I Feel For You” ja “Manic Monday” (esitajat ei mäleta) on KA tema sulest…muideks kui “Little Prayer” välja arvata, on mul nende laulude Prince`i lauldud variandid ka.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s