karaoke

Sho kleepis teleka kapi külge kinni.
Viimati oli jälle jutuks, et uue suure maavärina tõenäosus pole mitte 70 protsenti 30 aasta jooksul, aga 70 protsenti 4 aasta jooksul. Võib-olla see mõjutas pisut ta otsust telekas kapi külge liimida.
Minu uus kirg on hästi unustatud vana – viiulimäng. Ma võtsin ette Tsaikovski viiulikontserdi, selle kuulsa, ja mõtlesin, et kakskümmend aastat.
Mängisin natuke ja arvestasin ümber, et saab ka kümnega.
Selles on lõike, mis on vabalt mängitavad ja siis on mõni koht, mille puhul ma tean, kuidas seda harjutama peaks. Ja mitu lõiku, mis paistavad võimatud, aga räägime kümne aasta pärast uueti.
Ma ütlesin Shole oma mängu vabanduseks, et mu enda peas kõlab see palju paremini. Sho ütles, jaa, ma saan aru, see on nagu karaoke.
EI SEE EI OLE NAGU KARAOKE!
Ma tegelikult mängin ka hästi. Ma lihtsalt räägin potentsiaalist, et kuidas see kõlab, kui ma muudkui harjutan, mitte illusioonist, et küll mul on ilus hääl, samas kui karaokekaaslased kannatavad.

3 thoughts on “karaoke

  1. Tere Maarja, ma tahaks ka hirmsasti viiulikontserte mängida jälle (üle 13 aasta või nii), aga ei ole siiani leidnud netist head allikat nootide jaoks. Ma nimelt elan kohas, kus noodipoodi pole (või pole üles leidnud)… Äkki oskad mingit veebilehte soovitada?Aitäh igastahes ja jõudu-jaksu harjutamiseks!Liis Hiinast

    Like

  2. Tere, Liis Hiinast 🙂 Tead, ega ma ei tea mingit kindlat head noodikohta. Esimese hooga mõtlesin Amazonist noodi tellida. Ignorantne küsimus – kas Hiinas on Amazon? 🙂 Aga siis lihtsalt guugeldasin ja leidsin noodi siit http://imslp.org/wiki/Violin_Concerto_(Tchaikovsky,_Pyotr_Ilyich) Pole suurt sirvinud, aga seal, paistab, on hulk noote. Näiteks viiulile: http://imslp.org/index.php?title=Category:Scores_featuring_the_violin&transclude=Template:Catintro Hääd mängu!

    Like

  3. Oo, suur tänu! Tshaikovski oma võtangi nüüd ette.Hiinas on Amazon olemas küll, aga ühelgi pangal ei tööta internetipank Maci arvutiga, nii et pole internetiostlemisega veel viitsinud ennast kurssi viia — erinevalt hiina kolleegidest, kellel käivad vahetpidamata kullerid ukse taga 8)Tervitused,Liis

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s