imeahi

Me saime imemasina. Tahaks lihtsalt praeahju, aga ei saa. Kõige lihtsakoelisemad ahjud, mis müügil on, on pea-aegu et robotid. Esiteks iga ahi on ühtlasi ka mikrolaineahi. Teiseks, on eraldi terve hulk programme. Me leidsime kõige lihtsama ahju, sellise, kus mulle tundus, et ma leian üles selle nupu, kust temperatuuri keerata, fuck everything else, nagu ameeriklased ütlevad. Hihii, ma ei tea, kas nad tingimata ütlevad nii.
Ostmata jätsime muuseas näiteks sellise, kus on ekraan nagu iphone’il, kus sõrmega libistad retseptipiltidel. Paremad ahjud ongi robotid. Neil on hulk sensoreid ja värke, võib-olla isegi kaamera, nii et nad hindavad automaatselt ära, mis toidud sa ahjusuhu pistad ja kuidas nendega toimida. Näiteks, isegi meie “lihtsakoeline” ahi, kui temasse asetada sügavkülmast võetud keeduriisipall ja veel midagi, mis on natuke jahe (jahe kapsas?) siis ta mõtleb, et ahaa, see riis vasakul vajab pisut rohkem tööd kui see kapsas paremal. Tal on asjadele individuaalne lähenemine.
Täna tuli ta meile koju, ma ei julgenud esialgu rohkem teha, kui oma hommikuse pooliku kohvitassi üles soojendada. Ta esitas viisijupi, kui ta tööle panin ja välja lülis ta end terve laulukese saatel.
Ma mõtlesin, mida sa kekutad, raisk.
Tal on programmid, kuidas teha asju. Vähemalt neli-viis numbrit käivad linnuliha valmistamisviiside kohta. On shokolaadikoogid sealihad ja “ahjutempurad” ja värgid. Number 31 teeb “õrna pudingut” (pudingit?).
Ainus jama, et ma pean selle õrna pudingu enne ise valmis tegema, kui ahju pistan. Ja ma ei tea, kas olen tema silmis oma ülesannete kõrgusel.
Ta on kõrgemal positsioonil juba füüsiliselt, sest pidin ta külmiku peale asetama, kuna ta on riiuli jaoks liiga suur. Ma tunnen, kuidas ta üleolev pilk mu kuklasse puurib.
Kusjuures ma ei ole veel leidnud üles seda nuppu, kust temperatuuri keerata.

One thought on “imeahi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s