peamiselt tomatitest

Oleksin ülikoolis pidanud käima pool aastat. Nii olen harilikuga ühe raamatu servale kirjutanud. Tõesti-tõesti. Pool aastat oleks paras olnud nii esimeses ja kolmandas ülikoolis, kus käisin. Teises ja neljandas, kui päris rangelt teadmiste hankimise aspektist vaadata, oleks ka poolest aastast piisanud. 
Ülejäänud aja oleksin võinud iseõppida (kokkukirjutatult). Nii et ettepanek: mis siin kolm pikka aastat jamada, teeme 3 pluss 2 asemele pool pluss pool! 
Teeks nii, et pool aastat on intentsiivõpe kõikides ainetes ja sellele järgneb kaks ja pool aastat iseseisvat tudeerimist (osaliselt) etteantud kirjanduse põhjal. Ja lõpuks eksamid, uurimistööd ja asjad.
Õppejõud hingaks ka kergendatult. Loenguid peaksid andma ainult sügissemestriti. Ülejäänud aja võiksid vajadusel vastata tudengite kirjadele. 
Praegu on taevas täitsa kurjakuulutav. Pool üks päeval, aga pime. Selline pruunikaskuldne valguse moodi asi, tuul ja tumehallid pilved. Tekitab mingit mõnusat ärevust. Nagu mõni päev tagasi, kui meil oli tornaado oht. Päris keeristormi. Tsukuba linnast käiski üks üle ja jättis risud järgi. Meil tornaadoks ei läinud, aga täitsa raju oli. 
Nüüd on ka raju – raju vihm ja tuul. 
Ja nüüd on hirmus mürin ja välgatused. 
Pimedast rääkides, siis meil tuleb varsti päikesevarjutus!!!!!! All I really really really really really really really want see is a total eclipse of the sun.
Me hommikuti vaatame telekast tihti välismaiseid uudiseid. Inglise, Hispaania, Prantsuse, USA jm uudisesaatejuppe dubleeritakse jaapani keelde. Täna nii rõõmustasin, kui vaatasin USA uudistes Obama-intervjuud, kus ta ütles, et ta  m õ t l e s  ja leidis, et geidel peaks siiski olema õigus abielluda.
See on suurepärane. Esiteks, ta on esimene Esimene Mees, kes mõtles ja välja öelda julges. Ja kuigi ma ei ole mingi aktivist, (vihane passivist tähistab minusuguseid vist) mis puutub inimeste õigustesse, siis ma ikka rõõmustan, kui inimesi hästi koheldakse. 
Meil on rõdul kaks tomatitaime. Praegu varjavad nad ennast tormi eest toas, aga muidu on nad rõdutomatid. Panin tomatite kõrvale tilliseemneid ka ja täna on nad nina mullast välja pistnud. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s