keisri sünna

Täna on keisri sünnipäev. Kuusk sai nurgast paremasse kohta asetatud ja ehitud. Algul tundus hea strateegia kõigepealt tuba ilusti ära koristada ja lõpuks kuusk ehtida, aga siis mõistsin, et kuusk on puhtuse epitsenter, mis hakkab kiirgama laineid üle toa. Nii et panin kuuse paika ja siis hakkasin kaares selle ümbert koristama.
Sho pani ühe roboti kokku ja mängib, ei – töötab – selle kallal praegu. Robot vehib paaniliselt käega. Tal on ainult üks võimas käsi. Ja just praegu lendas talt mingeid tükke küljest, suure kaarega. “Ah nii,” ütles Sho. 
Ta on üldse naljamees. 
Eile lugesin pommuudist, et Tokyosse ehitatakse 2015. aastaks Muumimaa. See lahendab meie seni vastuseta küsimuse, kas me peame Soome, otse Muumimaa naabrusesse kolima. 
See küsimus oli muidugi ainult Sho mureks. 
Saatsin Shole lingi sellest artiklist, mis Tokyosse Muumimaad lubas ja järgmisel päeval, kui kusagil jalutasime… või oli see kodus niisama asju ajades, teatas Sho üks hetk: mulle teeb praegu tõsiselt muret vaid üks küsimus – kuhu täpselt uus Muumimaa ehitatakse? 
Täpselt nii ta sõnastas – et tal on ainult üks tõsine mure praegu elus. 
Mulle teeb täna tõsist muret küsimus, et kas tõepoolest Harry Potteri võlurikoolis üldaineid üldse ei olnud? Matemaatikat, emakeelt…? Võlurilapsed pidid siis ju puhta-lolliks jääma. Igas korralikus kutsekoolis on üldained ka. Või ma lihtsalt ei mäleta enam raamatut nii hästi?

3 thoughts on “keisri sünna

  1. Tõsilugu, võlurikoolis õpetati ainult võlurivärki. Ma olen isegi mõelnud, et kui mugulapsed käisid veel natuke enne ka koolis, kus kirjutamist-lugemist-arvutamist õpetati, siis sellest, kas võlurilapsed ka kusagil ennem koolitarkust saavad, pole küll juttu. Ehk siis, kas emad kodus õpetavad või polegi neil nii labast asja üldse vaja. Huvitav, kas Rowling kunagi on pidanud ka seletama midagi sellel teemal? Pole lugenud, aga vast keegi ikka küsis nende aastate jooksul, kui ta kirjutas oma sarja, seitsme raamatu jooksul oleks võinud ju kuhugi selle sisse pista.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s