hallelujah

Keegi jagas FBs videot, kuidas preester laulatas paari nii, et laulis Leonard Coheni “Hallelujah” viisil oma sõnu.  Kuulasin ja mõtlesin, et mismõttes sa laulad sellist asja kirikus.
Mõtlesin, kas hallelujah on tõesti ainus sõna, mida inimesed selles laulus kuulevad.

Aga aga aga agagagagagagaaaa:

I remember when I moved in you
and the holy dove, she was moving too
and every single breath that we drew was hallelujah.
Mu poolest võiks see lugu olla mu igapäeva soundtrackiks, vabalt iga päeva, sest see on võimas laul. Aga mitte mu kirikulaulatuse.

now maybe there’s a god above
all I ever learned from love
is how to shoot at someone who outdrew you
but it’s not a cry that you hear tonight 
it’s not some pilgrim who claims to have seen the light
no, it’s a cold and it’s a very broken hallelujah
Igatahes see FB preester tuletas mulle meelde Cohenit kuulata. Võtsin loo stuudioversiooni ette ja ehmatasin, et äkki ma mingi isepervo, kes laulule mõne erootilise lisarea oma peas välja mõtles. 
Aga edasi uurides tuli välja, et ma tean lapsepõlvest alates pigem mingit live versiooni, mis on stuudio omast kõvasti erinev. Guugeldades tuli välja, et laulul oli vähemalt alguses üldse väga-väga palju salme.
Leidsin artikli, 25 things you might not know about “Hallelujah” ja pidin istuli kukkuma, kui lugesin, et laulu ei teatud üldse enne, kui ta Shreki soundtrackile sattus. Ja veel hullem, tõeliselt kuulsaks sai see alles 2008, algul tänu American Idolile ja pärast tänu X faktorile. 
Maailm on hukas. 
Ainult mina – üksik õieke sitameres – teadsin seda lugu sünnist saati ja kui ma õigesti mäletan, siis mu esimesed sõnad olid: baby, I’ve been here before

5 thoughts on “hallelujah

  1. Ma kahjuks olen täiesti youtube'ist sõltuv inimene. Pole mingeid foldereid. Küll aga koostan kunagi heal meelel sulle lugude nimekirja ja tegelikult on isegi üks või kaks CD'd siin olemas – ja lausa üks vinüül.Aga selleks puhuks tuleb sul mulle külla tulla 😉

    Like

  2. 🙂 No selge, siis ei ole jah saatmine kuidagi v6imalik. Saksas ei saa ju k6igile ligi youtube´is, see on veits mage. Mul on ka m6ned plaadid ja ostsin “live in London” DVD sest teda on ju väga m6nus vaadata.Külla kutsumisega ole ettevaalik sest ma olen parajasti Eestis ja äkki tulengi 😛

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s