uus kodu

Niisiis kolisime kesklinna.
Kuues korrus, aga lifti pole. Mul tuli see hiljem pĂ€he, et … lifti ei ole. 
Te ei kujuta ette, kui ilusa pepu ma endale saan.  
Kui pool tunnikest enne kolimisaega meie aia taha paar meest ilmusid, siis ĂŒtlesin Shole, et asi on vĂ€ga kahtlane. TĂ”enĂ€oliselt narkodiiler ja klient. 
Sho jÔllitas aknast. KÀskisin tal varjuda. Jumala eest, et nende ja meie silmad ei kohtuks. 
Aga siis tuli kolimisauto ja tuli vÀlja, et nad on kolimismehed. 
Nad kÀisid tund aega jÀrjest, lÔÔtsutades ja higist leemendades kuuendale ja alla, kuuendale ja alla. Kordagi ei puhanud. SÔnagi ei öelnud.
Algul arvasime, et laseme neil raske mööbli tuua ja ĂŒlejÀÀnuga saame ise hakkama. Aga ma jaksasin mingi kaks korda ĂŒles ronida, edasi oli vĂ”imatu. 
Nagu juba mainisin, elame palavas katusekorteris.
Kass on koguaeg selline: 
Ka praegu on ta mu kÔrval selline: 
Sho lemmik on köögilaud, aga minu ja kassi lemmik on diivan. 
Algul Àrkasin hommikuti vara, sest valgeks ja palavaks lÀks. 
Ärkasin ja lĂ€ksin diivanile raamatut lugema. 
Lugesin raamatut “Think Like a Freak”. 
“Freakonomicsi” ei-tea-mitmes jĂ€rg, mille lennujaamast kaasa ostsin, et lennukis lugeda, aga – nagu teame -, ei lasknud nunnukas jaapanlane mul seda teha. 
JĂ€rgmisena lugesin diivanil lĂ€bi Talebi raamatu “Black Swan: the impact of the highly improbable” , millega vĂ”rreldes friigijutt oli lahja lurr. 
NĂŒĂŒd vĂ”tsin uuesti kĂ€tte “23 Things They Don’t Tell You about Capitalism” ja jĂ€tkasin 16. Thing’i kohalt, kus mingi aastajagu pĂ€evi tagasi pooleli jĂ€tsin. 
Jutu iva: meil on nii mÔnus kodu, et ma isegi loen raamatuid. KÔiki neid raamatuid, mis mind juba ammu riiulis ootasid. 
NĂ€itan nati me elutuba ka. Kass suutis end pildistamiseks jĂ€lle siruli visata. Seal, kus ta praegu on, olen muidu mina raamatuga. Öösel vĂ”ib diivanilt taevatĂ€hti imetleda.
Need punased kĂ”rvaklapid saime ĂŒllatuskingiks, kui uue tolmuimeja ostsime. TĂ€ielik vĂ”it. Kuulan nendest “Enamoradat“. 
Selline on meie köök-elutuba. Sho unistus – köögilaud – on ilusti olemas. Me saame selle taga istuda ja selle peal hommiku- vĂ”i muid sööke sĂŒĂŒa. Luksus.


Selge see, et korteri valisime akende pÀrast. 
Ainult ei tea, kuidas sellistele akendele kardinaid peaks panema. See ka vÀike lÀbikukkumine, koos lifti ja palavuse teemaga. 
Aga kĂ”ik ĂŒlejÀÀnu on suur edulugu. Praegu on meie strateegia oodata, kuni pĂ€ike mugavalt hilja tĂ”usma hakkab. Kes viitsib kardinatega tegeleda, kui vĂ”ib ĂŒkskĂ”ik-mida muud teha.
Ma tĂ€iega ootan novembrit. See on soe ja valge novembri-korter. Esimest korda elus vĂ”in jaanuaris ĂŒles Ă€rgates lihtsalt teki alt vĂ€lja tulla ja kohvi teha. Ei mingit vĂ”itlust kĂŒlmaga.  Ma ootan isegi jaanuari.

Responses

  1. Fotostuudio Tallinnas avatar

    VĂ€ga kaunis kodu 🙂

    Like

  2. Sober Sailor avatar

    Kas vÔitsid lotoga?

    Like

  3. M avatar

    Oh, kui mÔnus pesa! Ma kujutan ette, milline vaade veel rÔdult avaneb. Ehk aitab ka talvekaamose vastu.

    Like

  4. Maarja avatar

    Peab aitama! Olen arvestanud, et sel aastal kaamost ei tule.

    Like

  5. Sober Sailor avatar

    “See video vĂ”ib olla mĂ”ne kasutaja jaoks sobimatu. Vanuse kinnitamiseks logige sisse.” – hea, et keegi sellise protectioni vĂ€lja mĂ”tles. praegu oleks tulnud multi-psĂŒhhotrauma. Tommy cash minu jaoks liiga “eriline” tegelane. sorry.

    Like

  6. Sober Sailor avatar

    Köögilaud on luksus? kuidas siis varem elasid ja miks endale sellist “luksust” lubada ei saanud?Millal sool-leib tuleb? (tegelikult pole ju party korraldamiseks pĂ”hjust vaja 😉 )

    Like

  7. Maarja avatar

    Ma ka ei tea, kuidas köögilauata hakkama saime. Aga eks meil olid vastukaaluks teistsugused luksused.

    Like

  8. Kristiina avatar

    VĂ€ga meeldib teie uus kodu. Mul endal ka nĂ”rkus suurte akende ees. Lihtsalt vĂ”rratu vaade!:) MĂ”nusat sisseelamist. 😉

    Like

  9. Maarja avatar

    AitĂ€h! 🙂

    Like

Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com