pea tühi

Kuulge, mul on pea tühi. 23. päeva kirjutan ka.

Teeks nii, et kui teil on küsimusi, millele ma võiks vastata või teemasid, millest mõelda, siis kirjutage kommentaaridesse. Siis järgnevatel päevadel on mul ehk lihtsam.

Vanasti mõni lugeja vahel mainis, et ta äsja avastas mu blogi ja luges kõik algusest lõpuni läbi. Nüüd pole selline asi naljalt tehtav, sest ainuüksi sel aastal algatasin kolmel korral kuu aega järjest postitamise – pea tühjaks kirjutamise – kampaaniaid.

Tegelikult võtan ammu hoogu, et teha üks põhjalik aastat kokkuvõttev postitus. Tahaks analüüsida, sest nii suurte sisemiste muutuste aasta on olnud.

Aga selleks tuleb eraldi energia ja aeg võtta. Ei saa niiviisi enne und siruli.

Sõber jagas oma Spotify aasta top 5 ja neli neist tabasid mu jaoks ka märki. Üks on De Juepuchas, Russo Passapusso, Raissa Fayet – Tiempo.

19 thoughts on “pea tühi

 1. ma mõtlesin ise just teemadele, millest võiks kirjutada (ma tahtsin teha, et detsembris kirjutan iga päev, aga jäin, ee, mõned päevad alustamisega hiljaks) ja üks mõte, mida ma ei osanud või julenud lõpuni mõelda, oli raha. ses mõttes just, et rahast kirjutamine. et kas ma julgen ja kui palju ma julgen.

  ebamugavus muidugi ei tule kirjutamisest kui niisugusest, vaid vast ikka mu suhtest rahaga.

  kuidas sul sellega on? suhtega ja julgusega ja, noh, rahaga ka? 🙂

  Like

  1. Raha teema on huvitav aga üldiselt inimesed ei taha (julge) kirjutada. Privaatsem veel kui tervis. Neil kel pole kipub piinlik olema, neil kel on kas ei taha ärbelda või pole lihtsalt teema kuna jagub. Vihjetest või kasvõi postituste teemadest võib niisama ühtteist välja lugeda.

   Põnevusega loeks Sho mõtetest Eesti ja laiemalt lääne elu kohta. Endal läbi Karate veidi kokkupuudet Jaapaniga aga siinsed jaapanlased enamasti täiesti läänestunud. “Päris” jaapanlastega pole piisavalt pikka või lähedast kontakti olnud.

   Liked by 2 people

   1. ma m6tlen muidu ka ysna palju rahast, aga t2nu sellele teemapystitusele siin m6tlen nyyd peaaegu kogu aeg 😀 varsti tuleb blogipostitus ka, ausalt! vb tuleb mitu, sest mul on nii palju… m6tteid.

    Like

 2. Mina tahaks ka Sho teemadel rohkem kuulda. Kunagi, kui te Eestisse alles kolisite, kirjutasid palju tema keeleõppest ja saunaskäikudest – nii tore oli. Laste keeleõppest oleks samuti huvitav lugeda, nad räägivad võrdselt mõlemas keeles? Kodus räägite vist ainult jaapani keeles? Kuidas sõpradega – Sho räägib kõik jutud juba eesti keeles ära? Aga kuidas alguses hakkama saite? Kui me eelmine kord Eestis käisime, siis panin tähele, et paljud inimesed ei oska/julge inglise keeles rääkida ja ma tõlkisin nagu masin pidevalt Mattile kõike ümber (ja vastupidi ka), jube väsitav oli. Mis veel? Kodust võiksid ju kirjutada, aga ma ei tea, äkki see on sinu jaoks liiga privaatne. Teil on nii omanäoline kodu. Osad asjad jaapani stiilis. Ja üks kihvt sinine… asi. Ma igaks juhuks ei hakka siin midagi reetma, eks avalda või ära avalda nii palju kui endale meeldib. Palju teil jaapanlastest sõpru on Eestis? Jällegi oleks keele seisukohast huvitav, meil näiteks räägivad eestlaste lapsed siin omavahel ainult inglise keeles, isegi need, kes ka eesti keelt vabalt valdavad. Täiesti automaatselt lähevad kohe üle. Kultuurilistest erinevustest oleks söögiteem ka huvitav, et millised eesti toidud Shole näiteks eriti ei meeldi ja millised väga meeldivad (Matt näiteks imestas kunagi, et mis mõttes te sööte PIIMASUPPI – mõtlesin järele ja leidsin ise ka, et on tõesti natuke imelik. Eesti sõbranna pakkus meile kui külla läksime, kiluleivad olid ka, tal oli keegi Eestist külas käinud). Ja mida jaapanipärast sööte, mida näiteks eestlased pigem ei söö niimoodi igapäevaselt. Kassipilte vaataks alati meelsasti. No üldse pilte. Praegu ei tule muud pähe. Mul on juba öö ka.

  Liked by 1 person

 3. Ma ka hääletan Sho teema poolt :). Mikist pole ammu midagi kuulnud. Veel võiksid kirjutada loodusest ja aastaaegadest. Mis on su lemmikkuu ja miks? Kas Jaapanis oli sama? Kui sa saaksid aasta aega elada ükskõik millises maailma paigas, siis kus? Kui sa saaksid kolm tundi segamatut vestlemisaega ühe olulise inimesega maailmas, siis kelle sa valiksid?

  Liked by 1 person

 4. Mulle meeldib raha teema. Minu arust rahast peab rääkima.
  Nt huvitaks mind, mis kaalutlustel sa oled pannud oma lapsed lasteaeda, mis maksab rohkem. Ja mis m6tted sul sellega seoses on. Sa oled seda maininud paaril korral. Lihtsalt mu enda lapsed pooljuhuslikult, poolteadlikult käivad ka erahoius ja eralasteaias. Ja need on nii imelised paigad. Vaimustavad. Mitte, sest era on alati vaimustav, vaid need kohad ja inimesed lihtsalt on. Ja minu jaoks on see nii tähtis, et lapsed oleks seal hoitud ja rõõmsad ja et mu enda hing laulab, kui neil järel käin. Samas mul vahepeal tuleb meelde, et kui palju me ikkagi selle eest maksame. Ja siis ütlen endale, et see on okei ja see on meie valik. Ja mõnd teist kallist asja ma ei vali nt suur auto ja soojamaareisid ja majaga läheb ka veel aastaid aastaid ilmselt. Et muu pealt hoian kokku, et lapsed saaksid olla ilus. Tahaks sinu mõtteid kuulda sel teemal.

  Liked by 1 person

 5. Ja siis v6iksid kirjutada, et kuidas sa oled osanud välja tulla neist perioodidest, kus sa oled olnud augus. Kuidas oled jälle lendlema tõusnud.

  Liked by 1 person

 6. Ja võiksid kirjutada sellest, kuidas sulle tagantjärele tundub, missugune oli sinu esimene aasta emana. Kuidas see sind muutis. Mis see sinuga tegi. Mis seisus sa endaga olid. Vb ka n@iteks Maarja versioon soovitustest tulevastele emadele 😀

  Liked by 1 person

 7. Mind hoopis huvitab Sinu ema 🙂 Kes see inimene on nende geniaalsete ideede taga. Minul ei ole emaga lähedast ega head suhet ning kui kellelgi on, siis olen alati nii kade ja tahaks teada, et kuidas nii. Äkki mul õnnestuks mõne enda lapsega ka siis kui kuidagi selle koodi keegi lahti seletaks.

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s